sajtómágnes

Tovább a sajtómágnessel! Nemcsak sajtó, hanem politikamentes közélet, aktualitások, közlekedés... A sajtomagnes.blog.hu MTI Hírfelhasználó.

Székely káposzta a brüsszeli menüsoron

2011.02.25. 20:44 | sajtomagnes | komment

Címkék: pozitív pólus

sajtómágnes - jó hírünk van: médiafogyasztóként az utóbbi időben egyre több negatív hírrel találkoztam. Összedőlt, kirabolták, megölték, csődbe ment... Ennek ellensúlyozására új rovatot indítok a blogon és ezzel szeretnék a pozitív események gyűjtőhelye lenni. A szlogen és a címke neve: jó hírünk van!

A következő hír a manna.ro erdélyi hírportálon jelent meg ma:

"A magyar EU-elnökség alatt a határon túli magyarokra is hangsúlyosabban figyel Európa. Az idei év elején már több alkalommal is megjelentek a székely szimbólumok és hagyományok az Unió parlamentjében, sőt még a székely gasztronómiai ízek is belopták magukat az EP konyhájának menüsorába.

Az idei brüsszeli magyar bálon székely huszárok fogadták a vendégeket, akiknek kiutazását Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő biztosította. A díszes kék és aranyszínű huszárruhákat nem csupán megcsodálhatták, hanem akár magukra is ölthették a bálozók.

Emellett Sógor Csaba az EP februári plenáris ülésszaka alatt egy székely zászlót helyezett el az intézmény plenáris termében, amelyet az RMDSZ-es politikus Hargita Megye Tanácsától kapott. "Európa most kellő érzékenységgel, fürkésző tekintettel figyel ránk. Meg kell mutatnunk a magyarok kulturális értékeit és Székelyföld sokszínűségét is" – hangsúlyozta az erdélyi magyar képviselő, aki korábban már több alkalommal is népszerűsítette Brüsszelben a székely sajátosságokat, többek között a székely pityókát és a székely borvizeket.

Sógor Csaba elmondta, a magyar EU-elnökség alatt a hazai gasztronómia különlegességei is bekerülnek az Európai Parlament vendéglőinek kínálatába, így a Parlamentben dolgozók nemrégiben a székely káposztát kóstolhatták meg."

süti beállítások módosítása