sajtómágnes

Tovább a sajtómágnessel! Nemcsak sajtó, hanem politikamentes közélet, aktualitások, közlekedés... A sajtomagnes.blog.hu MTI Hírfelhasználó.

Mobillal fizethetnek a kocsmában

2011.03.05. 20:00 | sajtomagnes | komment

Címkék: eumágnes pozitív pólus

Egy bár a kelet-svédországi Uppsalában nemrégiben indított egy új szolgáltatást, amely lehetővé teszi a mobil telefonnal fizetést, ha a vendégek a tárcájukat otthonhagyják. Az új szolgáltatás vonzza a kritikusokat és persze a vendégeket...

A technológia a következőképpen működik: az ügyfél küld egy szöveges üzenetet a megfelelő ital kódjával és a és Kalas bár azonnal szöveges üzenetben válaszol.

Amikor megjelenik a Kalas csaposa, az üzenet szolgál a megrendelés és a fizetés visszaigazolására.Az ital másodperceken belül kerül felszolgálásra, és nem kell várni a visszajáróra és a számlára: az ital ára a későbbiekben az ügyfél telefonszámláján jelenik meg.

Ennek viszont ára van: az így rendelt italoknak 25%-kal magasabb az áruk...

Az Uppsalai önkormányzat fogyasztóvédelmi szolgálata szerint ez ronthatja a vendégek anyagi helyzetét a drágább szolgáltatás és az "sms-hitelek" visszafizetése miatt. Svédországban tavaly több mint 28.000 esetben nem fizették vissza az sms-hiteleket.

(Forrás: The Local www.thelocal.se)

süti beállítások módosítása