sajtómágnes

Tovább a sajtómágnessel! Nemcsak sajtó, hanem politikamentes közélet, aktualitások, közlekedés... A sajtomagnes.blog.hu MTI Hírfelhasználó.

Alkalmazottakat keresnek a csallóközi vasútra

2011.03.17. 20:00 | sajtomagnes | komment

Címkék: tömeg&közlekedés pozitív pólus

Pozsony
|

Összesen 80 embernek ad munkát a cseh Regio-Jet magáncég, amely az állami vasúttársaság helyett jövő tavasztól biztosítja a közlekedést a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon.

 
 

A cég első álláshirdetéseiben menedzsereket keres szlovákiai kirendeltségébe, ezenkívül több tucatnyi mozdonyvezetőt és jegyellenőrt, akiknél előny a magyar nyelvtudás. Az új alkalmazottak még idén munkaviszonyba lépnének, hogy elegendő idejük legyen felkészülni a munkára.
A RegioJet a távolsági buszjáratokat üzemeltető Student Agency társaság leányvállalata. Mindkét társaság 4,5 milliárd cseh koronás éves forgalmal és több mint ötmilliós utasforgalmat bonyolít. A RegioJet versenyezni akar az állami vasutakkal, viszont a cseh piacról kiszorították, ezért Szlovákiában próbál szerencsét. A közlekedésügyi tárcával idén januárban írta alá a szerződést a Pozsony–Komárom útvonal üzemeltetéséről. Olcsóbb, gyorsabb és kényelmesebb közlekedést ígér; azokból a községekből, amelyek nem a vasút mentén fekszenek, buszokkal szállítaná az utasokat a legközelebbi vasútállomásra.
A RegioJet szerelvényei egyébként már idén, legkésőbb júliusban felbukkannak az országban, IC nemzetközi gyorsvonatot indít Prága és Zsolna között, melynek útvonalat egy éven belül egészen Kassáig meghosszabbítja.

Forrás: ujszo.com

süti beállítások módosítása