sajtómágnes

Tovább a sajtómágnessel! Nemcsak sajtó, hanem politikamentes közélet, aktualitások, közlekedés... A sajtomagnes.blog.hu MTI Hírfelhasználó.

"Most haljon meg, most érdemes..."

2011.05.27. 16:11 | sajtomagnes | komment

Címkék: hév

Az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület közleménye az elõadások szervezõi számára az irodalmi és zenemûvek nem színpadi nyilvános elõadásának engedélyezése fejében fizetendõ szerzõi jogdíjakról, valamint a felhasználás engedélyezésének egyéb feltételeirõl (Sz 11)

10. Nyilvános családi események
10.3. Temetések (ravatalozás, búcsúztatás, szórás, sírhoz kísérés) során felhasznált zenei és irodalmi mûvek után temetésenként 2000 Ft szerzõi jogdíjat kell fizetni.

A díjszabást az Szjt. 90. § (2) bekezdése alapján jóváhagyom:
A NEFMI SZMSZ-rõl szóló 6/2010. (X. 19.) NEFMI utasítás alapján a nemzeti erõforrás miniszter nevében eljárva:
Budapest, 2011. január 13.
Szõcs Géza s. k.,
kultúráért felelõs államtitkár

 A pitiánerség netovábbjáig jutott el államunk: ez olvasható ki a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos értesítő 2011. évi 10. számában megjelent közleményből, mely az Artisjus "jogvédő iroda" díjszabása. A "cég" egyébként 2009-ben 13 Mrd forintot szedett be az állampogároktól, de csak 9 Mrd forintot fizetett ki a szerzőknek. A többit elműködte, azaz olyan zsenik foglalkoztatására fordította, akik még a halálból is üzletet csinálnak.

Sajnos ez finoman is szólva szomorú, de inkább gyomorforgató.

De nekünk így is jó...

 

 

süti beállítások módosítása