sajtómágnes

Tovább a sajtómágnessel! Nemcsak sajtó, hanem politikamentes közélet, aktualitások, közlekedés... A sajtomagnes.blog.hu MTI Hírfelhasználó.

Egy levélváltás margójára, avagy csa(t)lakozásra vár...

2009.05.02. 08:25 | sajtomagnes | komment

Címkék: tömeg&közlekedés

http://megintallunkvazze.blog.hu/2009/04/21/mi_vagyok_en_vizsgalobiro_hogy_igazolast_kerek

http://megintallunkvazze.blog.hu/2009/04/22/botrany_az_intercity_n_rendort_hivott_a_kalauz

http://megintallunkvazze.blog.hu/2009/04/28/re_botrany_az_intercity_n_rendort_hivott_a_kalauz

Sajnos évek óta a Menetrendkönyv című mesekönyvből és az elvira.hu (félre)tájékoztató internet oldalról kiderül, utastájékoztatás címén botrányos tevékenység folyik a MÁV-nál: csatlakozó vonatok mezőjében csatlakozásra nem váró IC-vonatokat tüntetnek fel - igaz ezt egy kis jellel megjelölik. Azonban a nem minden nap közlekedő vonatoknál ez is hiányzik. Fogyasztók megtévesztésével állunk szemben: olyan vonatra, mely csatlakozásra nem vár, nem lehet(ne) csatlakozó jegyet venni, azt az utastájékoztatásból teljesen el kellene távolítani.

Iskolapélda:

Honnan is kellene az utasnak kideríteni, hogy ha 16 percnél többet késik a Nyíregyházára érkező személyvonata (ami a MÁV-nál nem ritkaság és egyes állomásokon 5 percnél is kevesebb idő van átszállásra: Békéscsabán KETTŐ perc), akkor az csatlakozásra nem vár - hiszen a közlekedési korlátozás jele "elfoglalta" a csatlakozásra nem váró vonatra utalást... Ráadásul mindez a csatlakozó vonatoknak feltüntetett részben!

Ezért a 2. számú módosításban a MÁV-Start távolítsa el a csatlakozó mezőkből a csatlakozásra nem váró vonatokat és a 2009/2010-es menetrendi évtól a csatlakozó mezőket szüntesse meg! A menetrend remekül megvolt évtizedekig ilyen dezinformációk nélkül is! Ugyanez elvárható az elvirán is, ahol csatlakozásokat keres a rendszer, a csatlakozásra nem váró vonatokat ne tüntesse fel.

süti beállítások módosítása